Često postavljana pitanja

Gde se nalazimo ?

Nalazimo se u Novom Sadu na Limanu 4, Bul. Cara Lazara 83.

Srednja kula, na granici sa Telepom, preko puta pekare "Evropa" u blizini hotela "Aleksandar" i "Maksi" diskonta.

Šta ako nisam iz Novog Sada?

Ukoliko niste iz Novog Sada a imate više kaseta/ploča isplati Vam se da kasete/ploče pošaljete poštom ili nekom od kurirskih službi. Slanje pošiljke je veoma jednostavno, pozivate poštu i kurir vam dolazi na adresu. Za više informacija kliknite ovde.

Da li je presnimljeni materijal 100% siguran?

Ne. DVD/CD mediji jesu visokog kvaliteta u odnosu na kasete, ali takođe imaju mane. Vrlo lako mogu da se ogrebu ili oštete pri direktnoj sunčevoj svetlosti. DVD/CD su odlični za arhiviranje (jer ne koriste magnetni zapis), dok se za svakodnevnu upotrebu preporučuje izrada rezervne kopije (drugog DVD-a). Hard diskovi, SSD i USB fleš memorije takođe nisu pogodne za arhiviranje zbog prirode svoje tehnologije.

Kakav će biti kvalitet presnimljenog materijala?

Kvalitet presnimljenog materijala zavisi od mnogo faktora. Kakvog je kvaliteta sama kaseta ? Koliko je kaseta i na kakvim uređajima puštana (zaprljane glave plejera mogu zaprljati traku) ? Kakav je sam kvalitet kasete ? (Starije kasete su često boljeg kvaliteta).Da li su trake namagnestisane? Na kom mestu je čuvana kaseta ? Na kraju krajeva koliko je kaseta stara tj. kakvom je kamerom snimana. Očekivanja naravno trebaju biti realna, mada s druge strane ljudi su često iznenađeni kvalitetnom presnimljenog materija. Ukoliko kasete na Vašem video rekorderu rade loše to ne treba da Vas brine, može biti da je problem u vašem uređaju kome je verovatno zaprljana glava.

U kom formatu bude presnimljeni materijal?

Presnimljeni materijal bude u DVD formatu što znače da ga je moguće gledati na svakom računaru i 99% DVD plejera. Postoji mogućnost da se materijal snimi u "sirov" mpg format koji je mnogo zahvalniji za dalju obradu. Takođe moguće je da snimak bude i u .mp4 formatu koji se može reprodukovati na gotovo svim pametnim telefonima, televizorima, računarima... Presnimljeni materijal sa muzičkih kaseta može biti u .mp3 ili .wav formatu.;
Ukoliko želite u mp4 formatu to morate napomenuti. Takođe moguće je snimke prebaciti i na fleš memoriju i hard disk i to se ne naplaćuje dodatno ali ste u obavezi da dostavite memoriju dovoljnog kapaciteta.

Koliko je potrebno vremena za presnimavanje?

Presnimavanje se vrši u realnom vremenu + obrada na računaru, tako da je veoma redak slučaj da se presnimavanje završi istog dana. S druge strane na presnimavanje se ne čeka duže od 1-2 dana.

Želeo bi da presnimljeni materijal posle sam obrađujem tj. seckam, spajam, dodajem efekte. Kako to mogu uraditi?

Pogledajte ovaj link

Svi snimci se posle presnimavanja brišu sa računara, dok ostaju na Vašim kasetama. Privatnost vaših snimaka je zagarantovana!